Isnin, 13 April 2015

Khasiat Buah Mata Kucing yang Anda Perlu Tahu

Kredit foto: saidinafoodindustries.com 

Buah ini disukai ramai kerana rasanya yang manis. Disebalik rasanya yang enak, anda juga harus tahu buah mata kucing memmpunyai banyak khasiat untuk tubuh anda. Buah mata kucing memiliki banyak nutrisi, antaranya lemak, vitamin A, B, protein, asid tartaric, fitokimia yang merupakan senyawa kimia tumbuhan yang sangat baik untuk kesihatan tubuh manusia.

Berikut merupakan beberapa khasiat buah mata kucing yang perlu anda tahu:
1. Anti tekanan
Buah mata kucing sangat berkesan sebagai anti tekanan. Pengambilan buah mata kucing akan memberikan kesan yang menenangkan, mengatasi masalah iritasi dan meningkatkan fungsi saraf. Ia juga boleh mengatasi masalah penyakit yang berkaitan dengan gangguan tidur.
2. Memberi tenaga pada tubuh
Buah mata kucing mempunyai kadar lemak dan kalori yang rendah, namun buah ini memiliki karbohidrat kompleks yang mampu memberikan tenaga untuk tubuh serta dapat meningkatkan stamina.
3. Mengatasi kerosakan sel
Bersama dengan polifenol, buah mata kucing mampu membantu mencegah radikal bebas yang ada di dalam tubuh serta mengatasi kerosakan sel. Buah mata kucing juga mampu memerangi sel kanser.
4. Membantu gerak kerja jantung
Dengan mengurangkan tahap stress dan kepenatan, buah mata kucing mampu membantu gerak kerja jantung. Selain itu, ia juga boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan strok.
5. Melancarkan perjalanan darah
Buah mata kucing dikatakan mampu membantu melancarkan perjalanan darah sehingga ia dapat membantu mencegah anemia.
6. Sesuai untuk diet
Buah mata kucing mengandungi kadar lemak dan kalori yang sangat rendah dan bagus bagi anda yang ingin melakukan diet.
7. Merawat kulit
Buah mata kucing bagus untuk kulit kerana memiliki kandungan anti penuaan yang mencegah kedutan pada kulit dan mencerahkan warna kulit.
8. Melindungi tubuh daripada serangan demam dan selsema
Buah mata kucing mengandungi vitamin C yang mampu melindungi tubuh manusia daripada serangan demam dan juga selsema.
Sumber: Women Online Magazine

  TIP INTERVIEW untuk semua.. Good Luck

#PLAYWITHOREO

Macam-macam boleh buat dengan Oreo. Boleh buat kek lah, cicah susu lah, makan dengan ice cream lah,Tua muda semua layan je Oreo.

Macam dalam video Jinnyboy ni.http://www.oreo.asia/desktop_viewit_en.asp?ov=9 
Siapa boleh ‪#‎PLAYWITHOREO‬ dengan gaya lebih creative lagi dari dia ni ?? Hehe


Image result for play with oreo 

Comel mereka ini.Jom tonton

NAK BERCUTI DENGAN NORA DANISH?

 

Sesiapa yang minat Nora Danish (Duta Safi Rania Gold’s ) bolehlah  masuk contest “Menangi Percutian Impian dan Peluang Belayar Bersama Nora!” ni di https://apps.facebook.com/safifair/.

10 pemenang akan dipilih pergi bercuti di Langkawi selama 3 hari 2 malam. Boleh bawak teman seorang teman. Yang menang dapat naik cruise sambil layan sunset sama-sama dengan Nora Danish juga tau. Waa best best!

Ada juga 20 hadiah saguhati SAFI hamper bernilai RM250  untuk dimenangi.

Boleh juga isi borang peraduan dekat outlet yang terpilih. (Mydin, Giant, Aeon, Aeon Big..

  Jom join contest ni.


 "Get a return flight to Phuket, Krabi or Singapore when you buy this smartphone!"s Totally Worth The Trip

Sabtu, 11 April 2015

MAN Burger Kukus LAVA

Burger Kukus NO.1 Di MALAYSIA Lain dari yang lain, Restoran di DAMANSARA DAMAI ( bersebelahn Mc Donald ) dan satu lagi di N0. 51G JALAN BIDARA 8, SAUJANA UTAMA, SUNGAI BULOH.

 Anda patut cuba burger ini, lain dari yg lain,dagingnya dikukus kemudian dibakar, Roti pun dikukus supaya lembut macam PAU,TIDAK menggunakan Minyak dan marjerin lansung, ini untuk makanan sihat untuk anda,Ada MENU SPECIAL. Special Menu, - MR.KRABS ( MORE BIGGER & JUICY ) - SPONGEBOB ( SQUARE PATTY) - PATRICK ( FATTY PATTY ) - HOTDOG MONSTER -MEATBALL LAVA -CRISPY CHICKEN LAVA -CRISPY CHICKEN WING -GARLIC BREAD & CHOWDER SOUP -SPAGHETTI MEATBALL MARINARA -SANDWISH MEATBALL MARINARA * Menggunakan daging Homemade dan rotinya juga homemade iaitu ade Roti Petak yang berwarna kuning ,dan Roti berwarna merah * menggunakan BLACK PEPPER yang dimasak sendiri, ade GREEN MAYONIS...


MR KRABS with Red Buns
 SPONGEBOB Square Patty
 PATRICK Fatty Patty
 EXOTIC Deer, Rabbit, Ostrich
 CRISPY CHICKEN WING
 DCB Australian BEEF
 DRINK

 GARLIC BREAD with SEAFOOD CHOWDER
 HOTDOG MONSTER
 CRISPY CHICKEN & MEATBALL LAVA
 All Burger menu
 SIDE Menu & DRINK
 SANDWISH MEATBALL & SPAGHETTI MEATBALL MARINARA
 FANTAS-KIDS MENU


BURGER LAVA

‘Aiskrim PMS’ Gambarkan Perasaan Sebenar Wanita!


Parker Jones, seorang pereka grafik yang berpusat di Texas, telah mencipta satu siri label aiskrim yang direka khas untuk wanita yang kebiasaannya menikmati ‘pesta makan aiskrim’ apabila mengalami PMS!
Label pada “PMS Ice Cream”  beliau memahami perasaan anda semua kaum wanita — I Need Some More” mint chocolate chip, “Don’t Come Near Me” rocky road dan “I Think I’m Dying” strawberry.
Label aiskrim tersebut adalah (malangnya) merupakan fiksyen semata, tetapi ia merupakan suatu idea yang menyeronokkan dan cukup unik — mereka meletakkan tanda di sebelah bekas aiskrim yang menjejaki perkembangan wanita melalui PMS apabila mereka makan aiskrim itu sehingga habis.
Info lanjut: Behance (h/t: elitedaily)
pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-3 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-13 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-10 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-1 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-12 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-11 pms-ice-cream-label-graphic-design-parker-jones-9
 Sumber: boredpanda.com


"7 Reasons Why German Cars Are In A League Of Their Own"

Sertai Sekarang! Produk Maybelline Bernilai RM1,000 Bakal Menjadi Milik Anda

Maybelline 100th Anniversary Visual

Tahun ini, Maybelline New York meraikan ulang tahun ke-100! Bersempena dengan sambutan tersebut, Maybelline Malaysia sedang menjalankan peraduan Maybelline Look of Today #MYMAYBELLINE100.
Secara keseluruhan, Maybelline Malaysia akan memilih 100 pemenang yang akan menerima jemputan acara Maybelline 100 Years Birthday. Pemenang hadiah utama akan dipilih dan diumumkan pada majlis itu, di mana akan menerima produk Maybelline yang bernilai RM1,000!
Untuk menyertai peraduan ini, anda hanya perlu:-
1. Ambil mengambil gambar diri sendiri dengan versi rupa ikonik hari ini
2. Muat naik foto pada Instagram anda, hashtag # MYMAYBELLINE100 dan MaybellineMalaysia
3. Setiap minggu, 25 pemenang akan dipilih dan diumumkan di Instagram Maybelline Malaysia, Facebook Maybelline Malaysia dan Tumblr Maybelline Malaysia.
4. Peraduan berakhir 30 April 2015!
Untuk info lanjut, anda boleh ke:-
Facebook (www.facebook.com/maybellinenysimplyfab)
Instagram (www.instagram.com/maybellinemalaysia)

 "Mamat ofis naik histeria kat sekeping keropok! Ada SATU sebab je kenapa jadi macam ni

10 Tip Penting Untuk Kamar Pengantin

Kredit foto: pelabuhanmimpi.blogspot.com

Apabila menyebut tentang dekorasi perkahwinan, selain daripada pelamin, meja santapan dan dewan, bakal pengantin juga harus menitikberatkan soal kamar pengantin. Dekorasi kamar raja sehari perlu praktikal dan mampu memberi keselesaan yang sepenuhnya, bukan sekadar cantik untuk dilihat.
Beberapa perkara perlu diambil kira bagi memastikan hiasan pada kamar pengantin adalah kreatif dan menepati citarasa pengantin lelaki dan perempuan. Bermula daripada pemilihan perabot sehingga ke hiasan dalamannya.
Hari ini Wanista kongsikan beberapa tip apa yang perlu ada di kamar pengantin, yang kami dapat dari Pesona Pengantin Karangkraf. Semoga tip ini bermanfaat kepada bakal-bakal pengantin di luar sana.
  1. Tentukan terlebih dahulu warna atau tema kamar pengantin.
  2. Pilih konsep bersesuaian sama ada anda mahukan konsep yang elegen, ringkas, kemas, selesa ataupun klasik.
  3. Pilih set kamar yang bertepatan dengan tema. Pemilihan penting sebelum memberi fokus pada hiasan langsir, latar belakang kelambu hiasan katil dan permaidani serta cadar.
  4. Pilih cadar berwarna putih atau krim dan sebaik-baiknya 100% cotton.  Utamakan keselesaan dahulu sebelum membuat keputusan untuk membeli. Elakkan dari memilih cadar bercorak besar kerana ia boleh menyebabkan kamar tampak kecil dan sempit.
  5. Gantungkan satu atau beberapa bingkai gambar di dinding dan lebih elok jika di atas kepala katil. Elakkan gambar potret, sebaik-baiknya pilihlah gambar yang mempunyai unsur ketenangan dan romantis seperti bunga atau corak abstrak berbentuk hati dan mempunyai kesinambungan antara satu sama lain.
  6. Jika anda bercadang untuk meletakkan hantaran di atas katil untuk upacara membatalkan air sembahyang contohnya, elakkan memilih tilam berspring kerana ia boleh merosakkan keadaan fizikal tilam serta tidak sesuai untuk meletakkan hantaran. Sebaiknya, sediakan sedikit ruang untuk meletakkan barang hantaran anda itu.
  7. Katil yang dihiasi dengan jambangan bunga yang segar sangat romantis dan menenangkan, tetapi lebih elok jika jambangan bunga yang dipilih itu tidak terlalu besar dan sarat kerana itu akan menimbulkan ilusi sarat untuk kamar anda. Pilihlah bunga yang lebih kecil dan mempunyai warna yang lembut, tidak kira untuk bunga segar mahupun artifisial ataupun hanya taburkan kelopak bunga di atas katil sahaja sebagai pelengkap hiasan.
  8. Jangan dilupa penggunaan wangian yang minima untuk kamar juga sangat penting, gunakan sahaja daun pandan yang diracik-racik dan campurkan dengan air mawar. Cubalah, pasti kamar anda akan berbau harum.
  9. Untuk hiasan di atas meja solek juga penting walaupun dianggap remeh, ini kerana anda akan disolek di kawasan ini, pasti ia akan menjadi tumpuan bagi tetamu. Tidak perlu terlalu sarat dengan barangan, hanya perlu letakkan sejambak bunga serta lilin sebagai hiasan di atas meja solek.
  10. Pencahayaan juga penting. Gunakan lampu meja atau lampu katil yang bercahaya kuning dan boleh dimalapkan untuk memberikan efek ekslusif dan romantis.
Sumber: Pesona Pengantin Karangkraf

 Tanda2 korang GIler Shopping