Sabtu, 15 November 2014

FLOWER POT ICE CREAM

1

Assalamualaikum.
hello gorgeous people!
berani tak nak makan pokok bunga hiasan? 
2
bahan-bahan : pound cake, ice cream kesukaan korang, oreo cookies, flower pots, drinking straws and bunga-bungaan.
3
potong cake ikut saiz pasu bunga. nak pakai acuan pon boleh. nak hentam saja lah labu pon boleh.
4
susun cake tadi dalam pasu as the base of our desserts.
5
ukur straw ikut saiz pasu dan potong. jangan bagi panjang straw melebihi tinggi pasu pasal kita takmo straw tu nampak nanti. 
6
cucuk straw kat tengah-tengah cake.
7
isi kan ice cream mengikut perasa kesukaan korang. korang leh sejukkan dulu pasu tu dalam peti sejuk so that ice cream takdelah cepat cair.
8
add some gummy worms for an element of surprise. hehe. ade brani?
9
timbus cecacing itu dengan moreeee ice cream.
10
kasi hancur oreo cookies. boleh pakai food processor. boleh pakai blender. boleh tumbuk pakai lesung batu. erk!
11
tabur oreo hancur atas ice cream. nampak macam tanah hitam kan? hohoho
12
parking bunga dalam straw yang korang cucuk kat tengah-tengah cake tadi tu. itulah kegunaan sebenar straw tersebut.
13
taa-daa. dah siap. cantek kan. dan confirm lah sedap. ice cream with oreo. my favorite!
14
pot of roses. sweeeeeeeet!
15
so sekarang dah berani ke nak makan pokok hiasan? *hati-hati korek, kang jumpe cacing. hehe*

2 ulasan:

afiqah shadian berkata...

sis..pasu tu guna pasu y tanam bunga ka?

Frau Lisa berkata...

woww sedapnya..katner tu?